• denkfout_slider1

  Denkfouten

  Wel eens deelgenoot geweest van vergissingen die onbedoeld uitpakken? De toepassing van bedachte vuistregels niet zien werken? Krom redeneren ontmaskert doordat de verkeerde verbanden worden gelegd? Of gegeneraliseerde verklaringen vernomen die in een specifieke situatie averechts uitwerken? Hier komen ze boven water. Hersenspinsels gebaseerd op collectieve dwalingen, zoals de droevige misvatting dat nieuwe modellen en concepten een verbetering zijn. Opvattingen die geen hout snijden. Met gezond verstand blijft er geen spaan van heel.

 • Doorbreken taboes slider_rand

  Regelmatig getuige van verborgen agenda’s? Zwijgen de tongen tijdens besprekingen? Wordt er achter de schermen heel iets anders gezegd dan in het openbaar? Wordt het zwijgen gewoon opgelegd onder bedreiging? Is zelfs het onbespreekbare onbespreekbaar gemaakt? Maak het hier dan wel bespreekbaar. Leg het zwijgen af en maak van het hart niet langer een moordkuil. Geef geluid aan waar we steevast tegenaan lopen zonder het te durven aankaarten. Stap uit het comfort van het zwijgen de schijnwerpers in en ga de stilte voorbij.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8

De Insteek

Hoe regelen en ontregelen we het sociale verkeer in organisaties? Wanneer is de omgang effectief en wanneer destructief? Wat zet mensen in beweging en waar knappen ze compleet op af? Organisatieontstopper.nl gaat in op dit soort vragen. Een platform voor lollige, ludieke en leerzame momenten uit het organisatieleven gegrepen. Gericht op het delen van ervaringen.
Iedereen beleeft elke dag wel iets waar anderen wat aan kunnen hebben. De vloer ligt bezaaid met grensverleggende en inzichtgevende pareltjes van praktische wijsheid. Wijsheden die helpen om zaken van de grond en voor elkaar te krijgen. Vaak zijn het kleine dingen die groot effect hebben.

Schrijf een verhaal

Doe meeDeel persoonlijke ervaringen uit het organisatieleven gegrepen. Schrijf een miniverhaaltje of anekdote met beide voeten in de praktijk. Van maximaal 250 woorden over een in het oog springende gebeurtenis. Een voorval dat diepe indruk maakte en versteld deed staan. Een scène dus waar iedereen wat van kan leren. Over het moment van ontstoppen, waardoor oplossingsgerichte en creatieve energie weer ging stromen. Dat zijn vaak hele voor de hand liggende zaken waar iedereen over struikelt, omdat we niet kijken naar wat voor de voeten ligt.

Reageer

Naast het insturen van eigen ervaringen is het mogelijk om te reageren op de gepubliceerde verhalen. Volg daarbij wel de reactiecode. Daarnaast is het mogelijk om een verhaal te scoren. Doe dat vooral. Zo kan een lijst van meest bruikbare inzendingen ontstaan. Dus valt een verhaal in de smaak, laat dan een reactie achter en geeft het een cijfer.