Kaft

Na deze reis zal geen organisatie meer de oude zijn

Wat zou het fantastisch zijn als we zo leren organiseren dat verandering vanzelf van de grond komt. Organiseren dus zonder geestelijke werkeloosheid en emotionele verwaarlozing. Dat er organisaties ontstaan waar iedereen tegenslagen overwint en zichzelf keer op keer ontstijgt. Inspirerende omgevingen voor bezielde mensen die ongekende bronnen van scheppend en oplossend vermogen weten aan te boren. Aerodynamisch Veranderen is de ontdekkingsreis naar deze manier van organiseren en belooft de organisatiewereld op zijn kop te gaan zetten.

Veranderen begint met anders denken

Waarom komt veranderen niet van de grond? Deze vraag geeft het startschot voor onze reis. Het antwoord is verrassend eenvoudig. Want als veranderen met het huidige denken en doen niet lukt, dan kan dat alleen maar liggen aan hoe we denken en doen. Tijd dus om te twijfelen aan het gedachtegoed dat over de laatste 2500 jaar is opgebouwd. Vragenderwijs legt dit boek bloot wat daar niet aan klopt en maakt het helder met welke slechte gewoonten we moeten stoppen.

Verandering moet eerst zelf worden ondergaan

Ir. Hugo Meijers is afgestudeerd in Operational Research en Informatica met Bedrijfskunde. Hij heeft in helikopters gevlogen, is oorlogsveteraan en oprichter van Contraview. Op onconventionele en verfrissende wijze begeleidt hij professionals naar verlossend inzicht en effectief gedrag. Dit doet hij door invalshoeken zichtbaar te maken, onzin aan te kaarten, ego´s te ontmaskeren, dogma´s te doorbreken en taboes bespreekbaar te maken. Deze ontdekkingsreis is mede zijn levensverhaal.

Verander anders